Wie aan 'bloemkool' denkt, zal zich hoogstwaarschijnlijk de variant met witte saus en een worst voor de geest halen.
Gooi 'm eens op de grill of snij er steakgewijs plakken van die je bakt in de pan. Lekker, origineel én gezond. Wat wil een mens nog meer? Oh ja, twee makkelijke sausjes, misschien...
Wat heb je nodig?
- Bloemkool
- Olijfolie
- Za'atar
Voor het tahinsausje:
- 2 eetlepels tahin
- 1 eetlepel water
- Kneepje van de citroen
Voor de currysaus:
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 theelepel mayonaise
Hoe maak je het?
- Verwijder het groen van de bloemkool. Smeer 'm rijkelijk in met olijfolie.
- Kruid met Za'atar.
- Leg 'm een half uurtje op indirect vuur op de BBQ. Sluit het deksel. Indien je op een open BBQ grilt, dek je de bloemkool af met zilverpapier.
- Laat een half uurtje garen. Prik er met een spies in. Indien 'ie er vlotjes door gaat, is de bloemkool gaar.
- Hanteer volgende werkwijze voor de sausjes: meng alles door elkaar. Proef of de sauzen op smaak zijn.
- Snij de bloemkool in plakken en serveer met saus naar believen!