Maak afspraak
Bouillabaise
Recept

Bouillabaisse met rivierkreeftjes

Puur genot van vis en groentjes

Een wereldberoemde Zuid-Franse klassieker om te drinken én te eten! Durf jij er jou aan te wagen?

Tags bij dit recept

Wie zich aan Bouillabaisse waagt, waagt zich aan een recept van echte zeemanslieden.

Aan het einde van hun werkdag kookten zij onverkoopbare vissen in zeewater en aten er gezamenlijk van.

Wat heb je nodig?

  • 2 kg verse vis (rode poon, kabeljauw, zalm)
  • 8 gamba's, 100 gram rivierkreeftjes
  • 2 uien
  • 4 tomaten en een blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • het fijngesneden wit van 2 preistronken
  • 1 venkel
  • 2 teentjes look
  • Verse tijm en laurier
  • 1/2 koffielepel saffraan
  • een scheutje pastis (steranijslikeur)
  • 1 dl olijfolie
  • enkele sneetjes stokbrood, ingesmeerd met rouille


Hoe maak je het?

  1. Maak de vis schoon en houd de graten en koppen apart. Zet een kookpot met water op het vuur. Voeg er de koppen, graten en een groentetuiltje aan toe. Zeef nadien de bouillon.
  2. Snij ondertussen de visfilets in stukken. Klaar? Neem een grote kookpot en laat hierin een klontje boter smelten. Laat de gesneden venkel samen met de gesneden ui mee stoven. Daarna mogen de tomaten en prei in de pot. Kruid bij met saffraan, knoflook, tijm, een laurierblaadje en een vleugje sinaasappelschil. Giet er de tomatenpuree bij.
  3. Laat het geheel even sudderen en voeg er de vis en bouillon aan toe. De bouillabaisse is nu zo goed als klaar. Laat de bouillabaisse koken tot de vis gaar is, maar niet uit elkaar valt. Dit vraagt om oplettendheid, maar het resultaat is sublime, zeker met een scheutje pastis!
  4. Serveer de bouillabaisse met stokbrood, ingesmeerd met rouille.


De inspiratie voor dit recept vonden we bij onze visspecialist Peter en Lekker van bij ons!


Bowl Cooking Cuisine 1618925 Bouillabaise 1

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »