210
Recept

Chutney met peer

Verrassend veelzijdig

Chutney is een smaakvol bijgerecht, voorkomend in alle vormen en smaken. Van mild tot pikant: deze smaakchameleon past zich aan bij elk gerecht. Als verzachter bij curry, saus bij vlees of extraatje bij een kaasplank... Er is een chutney voor elke situatie!

Tags bij dit recept

Deze perenchutney past uitstekend bij karaktervolle kazen zoals roquefort of comté. Het maken van dit Oosterse 'confituurtje' neemt een klein half uurtje in beslag.

Wat heb je nodig?

  1. 4 Conference peren
  2. 120g rietsuiker
  3. Vers stukje gember
  4. 120ml appelazijn
  5. Steranijs
  6. Mespuntje pili pili
  7. Snuifje kaneel
  8. 1 rode ui
  9. Kneepje van een citroen
  10. Olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snij de rode ui in fijne blokjes. Stoof aan in olijfolie.
  2. Schil en snij de peren in blokjes. Voeg ze toe aan de rode ui.
  3. Rasp de gember. Voeg de rietsuiker, gember, steranijs, kaneel, pili pili en citroensap toe aan de gestoofde peertjes. Laat garen tot de peren zacht zijn.
  4. Voeg op het einde de appelazijn toe. Laat pruttelen tot je met een houten lepel een lijn kan maken in de chutney.
  5. Serveer bij je kaasplank!
12409

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93