Deze perenchutney past uitstekend bij karaktervolle kazen zoals roquefort of comté. Het maken van dit Oosterse 'confituurtje' neemt een klein half uurtje in beslag.
Wat heb je nodig?
- 4 Conference peren
- 120g rietsuiker
- Vers stukje gember
- 120ml appelazijn
- Steranijs
- Mespuntje pili pili
- Snuifje kaneel
- 1 rode ui
- Kneepje van een citroen
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Snij de rode ui in fijne blokjes. Stoof aan in olijfolie.
- Schil en snij de peren in blokjes. Voeg ze toe aan de rode ui.
- Rasp de gember. Voeg de rietsuiker, gember, steranijs, kaneel, pili pili en citroensap toe aan de gestoofde peertjes. Laat garen tot de peren zacht zijn.
- Voeg op het einde de appelazijn toe. Laat pruttelen tot je met een houten lepel een lijn kan maken in de chutney.
- Serveer bij je kaasplank!