Wild Van Wild
Recept

De winter op z'n wild(st)

Wildtips

We beginnen met een cliché van jewelste: bij Van Eccelpoel zijn we wild van wild. Opdat het vlees optimaal smaakt, geven onze slagers enkele wildtips.

Tags bij dit recept

« Terug naar overzicht




Wij geven je graag enkele tips om een wildbereiding tot een hoger niveau te tillen:

  1. Vermijd uitdroging van het vlees door een marinade. Deze is meestal op basis van rode wijn. Let op: zorg ervoor dat de marinade de smaak van het vlees benadrukt en niet verdoezelt.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen alvorens het te bakken.
  3. Meet de kerntemperatuur met een vleesthermometer.
  • Hertenkalffilet: 55°C
  • Parelhoen en fazant: 55 - 60°C
  • Hazenrugfilet: 48 - 52°C


Ons assortiment wildpaté wordt vergezeld door verschillende stukken haar - en vederwild.
Onze slager selecteerde de meest smaakvolle stukken hertenkalf, reeragout, parelhoen, fazant en hazenrugfilet.

Smakelijk!