Maak afspraak
Mosselen in curry roomsaus 1
Recept

Mosselen op Peters' wijze

Verschillende continenten in de mosselpot

Hoe onze zeebonk Peter het liefst z'n zwarte geschelpte eet? Op z'n Frans-Indiaas met kerrie en Pastis.

'Past is ne ker' voor mosselen op Vlaamse wijze. Probeer mosselen met pastis, room, look en currypoeder.

Hoe begin je eraan (2 per.)?

  1. Voorzie een mis en place van gesneden ui (1) en selder (vier takken).
  2. Smelt een klontje boter in een mosselpot. Stoof er de ajuin in met 2 geplette teentjes look. Kruid met peper en zout.
  3. Wordt de ui glazig, voeg er de selder aan toe en laat mee stoven.
  4. Blus met witte wijn. Kies voor een jonge, krachtige wijn met een hoog alcoholgehalte.
  5. Is het gerecht aan 't dampen? Je bent goed op dreef! Laat het kort inkoken op een laag vuurtje. Voeg er 150 ml room en een flinke scheut pastis aan toe.
  6. Zet het vuur hoger zodat alles goed doorkookt.
  7. Voeg de mosselen toe (2kg) en laat een 2 à 3-tal minuten opkoken.
  8. Kruid af met flink wat currypoeder en kurkuma.


Smakelijk!


Mosselen in curry roomsaus

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »