Maak afspraak
Panettone
Recept

Panettone - Italiaans kerstgebak

Wentel je in de kerstsfeer

Kerst the Italian way? Probeer dit Italiaans feestbrood is zo of als wentelteefje!

Panattone komt oorspronkelijk uit Milaan, maar is gelukkig nu ook in Herentals te vinden.

Dit luxebrood is gevuld met gedroogde vruchten of chocola. Traditioneel geserveerd in plakken bij de koffie, thee of met een zoet wijntje: spumante of moscato.

Is je panettone niet helemaal opgegeten met kerst? Maak er wentelteefjes van!

Panettone teefjes

Voor Panettone teefjes heb je nodig:

  • 4 eieren
  • 2 el mascarpone
  • 125 ml melk
  • 50 g boter
  • 1 tl olijfolie
  • 8 gelijke stukken panettone


Hoe maak je het?

  1. Breek de eitjes in een schaal. Klop ze voorzichtig los met de mascarpone en melk. Doe dit tot er een zacht mengsel ontstaat.
  2. Laat de eerste 4 plakken panettone weken in het eierenmengsel: +/- 1 min.
  3. Beboter een pannenkoekenpan met de helft van de boter en een halve theelepel olijfolie.
  4. Draai de plakjes panettone nog een minuutje om. Zet ondertussen het vuur op een stevig pitje.
  5. Leg de geweekte plakken panettone in de pan en bak elke kant gedurende een minuutje.
  6. De eerste lading wentelteefjes is klaar! Onderneem stap 2 t.e.m. 5 voor de overige plakken panettone.


Smakelijk!

Panettone 1 Wentelteefjes

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »