Speculaascrème
Recept

Speculaasijs met Belbis speculoos

Speculaasijs zonder ijsmachine

Liefde is ... Samen smelten voor speculaasijs.

Vraag van de dag: Wat is er beter dan 2 stroopwafels?

Stroopwafel-ijssandwiches. Mijn gedacht! Voor deze verrukkelijke ijscrème vulling heb je niet veel nodig. Zelfs geen ijsmachine!

Wat heb je nodig? (1 liter ijs)

  • 600 ml slagroom
  • 200 g artisanale speculaasjes van Belbis
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 2 mengkommen
  • Spatel
  • Cakeblik met +/- 1,5 liter inhoud


Hoe maak je het?

  1. Verkruimel een deel van de speculaas.
    Truckje: Stop de speculaaskoekjes in een diepvrieszak. Ga er met de grove deegrol over.
  2. Neem de eieren en een kom bij de hand. Mix de eieren en bruine suiker tot een luchtig mengsel.
  3. Doe de slagroom in de andere kom. Voeg er de suiker aan toe. Klop tot een stijf mengsel. Durf je de kom boven je hoofd te houden?
    Aanrader: De slagroom dient goed gekoeld te zijn.
  4. Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom bij de eieren. Strooi er wat verkruimelde speculaas over. Roer alles nog eens één keer door.
  5. Schenk het vloeibare ijs in een bakblik en zet zeker 6 uur weg in de vriezer.

Nog eventjes tanden bijten dus, maar het resultaat is icersterk!

Smakelijk!

Speculaascrème 1 Speculaascrème 3

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93