Maak afspraak
Halloumi Fries
Recept

Street food - Halloumi frietjes

Halleluja Halloumi

Frietjes met een kaasvulling? Hallelujah Halloumi! Deze Halloumi staafjes brengen twee wereldtoppers samen, jawel, kaas & friet.

Halloumi is een stevige Cypriotische geitenkaas. De kaas smelt niet, maar doet jou beslist smelten. Zeker gesneden in gelijkvormige staafjes van ongeveer 10mm. Klinkt het je bekend in de oren?

Halloumi frietjes is het huwelijk tussen onze goudgebakken trots en Griekse Saganaki.

Saganaki is het recept waarbij kaas in een pannetje wordt gebakken tot ie smelt en er zich een korstje vormt. Het verschil met Halloumi is dat de kaas niet smelt maar net plezant krokant blijft.

Wat heb je ervoor nodig?

  1. 250 gram Halloumi
  2. Een potje Thise (Deense yoghurt, Grieks geïnspireerd en het ontdekken waard)
  3. Za’atar kruiden
  4. Granaatappelpitjes
  5. Enkele blaadjes verse munt
  6. 50 gram tarwebloem


Hoe maak je het?

  1. Snij de Halloumi in friet formaat.
  2. Doe de bloem in een kom en meng met een flinke lepel za’atar.
  3. Haal de frietjes door de bloem.
  4. Frituur ze ongeveer 3 minuten in hete olie (180°C) tot ze, jawel, goudbruin zijn.
  5. Of bak ze in een pan met bruisende boter. Telkens 1 à 2 minuten aan elke klant.
  6. Even goed schudden…
  7. Schep de Halloumi frietjes op een bord.


Tip: Serveer met de yoghurt, granaatappelpitjes en muntblaadjes!

Halloumi Fries Jewls Barbé Halloumi fries 1

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »