Maak afspraak
Barbecue
Verhaal

5 tips & tricks om verantwoord te grillen

Wereldbewust grillen doe je zo ...

Genieten zit bij Van Eccelpoel ingebakken in de genen. Helaas moeten we onszelf op de rooster leggen als het om milieuvriendelijkheid gaat.

De barbecue dan maar weer het tuinhuis in manoeuvreren? Daar worden we absoluut niet warm van…

We vertellen je liever hoe je milieuvriendelijk kan bakken!

1. Laat je niet verleiden door een grote barbecue. Kies voor een kleinere grill. Deze komt vlugger op gang. Bak zonder damp met een elektrische barbecue. We raden aan om een BBQ met deksel te gebruiken. De warmte blijft beter bewaard en doet vlees, vis en groenten sneller garen.

2. Alles begint met kool… Koop houtskool met het FSC-keurmerk. Dit houtskool is afkomstig van hout uit duurzaam beheerde bossen.

3. De kolen gekozen… Nu de aanmaakblokjes nog. Gebruik bruine aanmaakblokjes. Ze worden gemaakt met minder belastend materiaal dan hun witte variant.

4. Niets zo goed als een sappig stukje vlees of vis. Laat het vet niet van de rooster druipen. Vleessappen op de hete plaat zorgen voor ongezonde rook én een wrange smaak. Check daarom bij aankoop of je toestel een vetopvangplaatje heeft.

5. Voorzie meer groentjes en minder, maar kwaliteitsvoller, vlees van de lokale boer. Onze beenhouwers staan alvast klaar met goede raad!

Veel succes!

IMG 3880 VE BBQ189

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »