VE31
Verhaal

Boules de Berlin – Bollekes vol geluk

Heerlijke Berlijnse bollen

Geluk zit soms in een klein hoekje, euhm, koekje.

Volgens een oude traditie brengen Berlijnse Bollen gevuld met mosterd geluk.

Een gedurfde combinatie waar we ons liever niet aan wagen. Want ook gevuld met pudding zijn de Boules de Berlins een zaligheid! Daarom vertellen we graag meer over onze verse bollen.

Lekkere verse bollen!

“Boules de Berlins… Boules de Berlins… Met crème of confituuuuur !” Aan het einde van de 19e eeuw waaide deze leuze mee met de wind over de Vlaamse stranden. Strandventers verkochten de boules de Berlin aan iedereen die zandkastelen maakte of lag te zonnen.

Boule de beurre, bloom, ...

Het recept bevat bloem, water, gist, melk, suiker, eieren, boter en zout. Wie heeft er door dat dit ook de ingrediënten van sandwiches zijn? De ingrediënten worden tot een bol gekneed en gefrituurd.

Een snel gebak, maar niet voor iedereen snel genoeg. Door een gat in de bol te duwen, realiseerde een slimme ongeduldige een snellere garing. Hij mag zich nu de bedenker van de bagel en donut noemen!

Boule de bourgondiërs

Wie van lekker eten geniet, geniet gegarandeerd van deze iconische bollen. Naar ieders wil is er een vulling. Van vanillecrème tot confituur of pudding. Wij opteren voor het laatste.

We bieden de Berlijnse bollen ook in ’t mini aan. Zo kan je er van genieten zonder al te veel te zondigen.

Wil je nog meer over de Berlijnse bollen te weten komen? Check http://bit.ly/2lVModY en wordt terug gekatapulteerd naar zomers vol strandbollen tijdens deze indian summer!

VE34 VE33

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93