Val in zwijm voor deze Zuid-Amerikaan. Hoewel je zijn ring allicht niet om je vinger accepteert, verdraag je 'm gegarandeerd in de keuken!
Zoete ui heeft tal van goede eigenschappen:
Kookt, frituurt en karamelliseert graag
Zoete ui is gering zwavelachtig. Het maakt de ui geschikt voor gerechten waar je een zachtere uiensmaak wil.
- Heerlijk door een frisse salade
- Rauw tussen smeuïge sandwiches of een broodje hamburger
- In Franse uiensoep. Ah oui!
- Gefrituurd of gekarameliseerd
- In ovenschotels of in een mix van geroosterde groenten
Doet niet huilen
Zoete uien hebben een lager gehalte aan de 'prikstof' pyrodruivenzuur. Ze doen je minder snel een traantje wegpinken.
Tip: snipper een ui niet té fijn en snij met een scherp mes om een bittere smaak te vermijden.
Kan met kinderen overweg
Door de zoete smaak vinden kinderen deze ui vaak lekker. En als kinderen het lekker vinden, dan mag iedereen het.
Wat denk je: Mag deze ui je zoetje zijn?