IMG 20201006 WA0012
Verhaal

Dia de Los Muertos

Onze versmarkt heeft een Zuid-Amerikaans tintje gekregen. We deden research naar Dia de Los Muertos, de Zuid-Amerikaanse 'Dag van de Doden'. De gedachte erachter konden we meer dan appreciëren: 'het leven is een feest, ook in het Hiernamaals'.

Tags bij dit verhaal

Dia de Los Muertos, of Dag van de Doden, wordt al eeuwenlang in Zuid-Amerika gevierd. Op deze dag komen de doden terug naar de aarde om een bezoekje te brengen aan hun geliefden.

Dia de Los Muertos is vooral een positief gebeuren gevuld met kleur, lekker eten en mooie anekdotes. Met prachtige optochten en bezoeken aan het familiegraf doen de Zuid-Amerikanen de herdachte eer aan, met een lach en mooie verhalen.


Bonte gebeurtenis

De Zuid-Amerikanen geloven dat tijdens de nacht van Allerheiligen en Allerzielen de zielen hun weg naar de aarde zoeken. Talloze bonte lichtjes, bloemen en kaarsen vergemakkelijken de reis. Veel Mexicanen brengen de nacht door aan het graf van hun dierbaren. Ze verwelkomen de doden met alles waar ze tijdens hun leven plezier aan beleefden.

Aan verschillende kleurrijke ofrenda, of altaars, eren ze de overledenen met foto's, eten, drinken, water en zeep. Met dat laatste kan de ziel zich opfrissen bij het altaar.


Symbolen

Skeletten en schedels zijn twee van heel wat symbolen van Dia de Los Muertos. Suikerschedels worden kleurig versierd. De kunstwerken uit suiker stellen de overledenen voor.

De skeletten hebben vaak een brede lach op het gezicht. Ze vertegenwoordigen de herdachten hoe ze waren tijdens hun leven op aarde. De skeletten doen dan ook zaken van alledag. Ze beelden meestal beroepen of hobby's uit. Naast dat ze leuk zijn om naar te kijken, hebben ze ook een waarschuwende boodschap: de dood maakt geen onderscheid.


Dia de los Muertos meets Van Eccelpoel

De basisgedachte strookt volledig met die van onze versmarkt: het leven is een feest, ook in het hiernamaals. Onze dierbaren eren met memorabele verhalen, lekker eten en plezier, vinden we een onwaarschijnlijk mooie manier van herdenken.

IMG 20201006 WA0010 IMG 20201006 WA0009 IMG 20201006 WA0008

Buy now best replica watches watches.

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93

High-quality richardmillereplicawatches.com at low prices! Welcome to our website richardmillereplicawatches.com