Maak afspraak
Domesticus
Verhaal

Domesticus: een gezellige Haantje-de-Voorste

"Mijn haan is de echte mascotte van Domesticus"

Een passie ontwikkelen voor bier, dat begint bij proeven. Dat was voor Marijn Rutten, stichter en brouwer van Domesticus, niet anders. Vier ingrediënten die een enorm pallet van smaken en kleuren kunnen teweeg brengen, gaven voor Marijn de doorslag om zélf te brouwen…

Marijn zijn passie werd aangewakkerd door zijn nieuwsgierigheid naar verschillende bieren. “Ik was snel onder de indruk door een enorme waaier van smaken en kleuren. Het is interessant dat je die kan bekomen met slechts vier basisingrediënten: water, mout, hop en gist! Je kan dus stellen dat ik terug ging naar de roots van het brouwen. Dat resulteert in een unieke, pure smaak die toegankelijk en zacht is.”

Redenen genoeg voor Marijn om zelf een brouwcursus te volgen. Het werd al snel duidelijk dat Marijn zelf een installatie in elkaar kon steken. Hij ging aan de slag met lege bierfusten en koperen leidingen om een brouwsysteem van 3 niveaus te bouwen.

“Deze installatie gebruik ik nog steeds om mijn recepten te creëren. Mijn passie is dus een uit de hand gelopen hobby!”

Huiselijk genieten

Marijn ontwikkelt zijn recepten thuis in zijn zelfgemaakte brouwsysteem. Hij vindt een gezellige, huiselijke sfeer enorm belangrijk. Vandaar de naam: ‘Domesticus’. “Je ontvangt je familie en vrienden thuis om gezellige momenten te beleven. Dat Domesticus deel kan uitmaken van deze momenten, vind ik een mooie gedachte. Maar op café smaakt dit biertje natuurlijk even goed!”

Het huiselijke schemert door in het etiket van Domesticus. Kippen zijn, naast bier, ook een passie van Marijn. “Ik heb een hele verzameling kippen en betrap me er dikwijls op dat ik er met veel plezier op zit te kijken. Mijn haan is de échte mascotte van Domesticus.”

“Een échte bierliefhebber moet je niet overtuigen om iets nieuws te proberen…”

Als we aan gezelligheid denken, denken we in de eerste plaats aan eten en drinken. Foodpairing met bieren zit de laatste tijd in de lift. Maar bij welk gerecht moeten we een frisse Domesticus drinken?

“Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig een glas bier op restaurant. Daarom koos ik voor een eleganter glas. Ik denk niet dat Domesticus bij één specifiek gerecht past. Het is zacht genoeg om bij vis te serveren, maar ook karaktervol om bij uitgesproken vleesgerechten te drinken. Een topcombinatie blijft een goede kaasschotel of een lekkere bbq!”

Al deze uitleg: goed en wel. Bier kan pas goedgekeurd worden, als het geproefd is! “Het gevoel dat je zou moeten krijgen bij een eerste slok Domesticus, is misschien de drang naar een tweede of derde slokje. Mijn doel is om mensen te laten genieten van een karaktervol, eerlijk bier dat toegankelijk en zacht is. In Domesticus zitten geen kruiden. Het brouwsel is meer gemout dan gebruikelijk. Dat geeft een mooie, volle smaak. Maar een échte bierliefhebber, moet je normaal niet overtuigen om iets nieuws te proberen…”

Proefnota van onze Specialist

Voor ons een van de absolute toppers onder de stijl tripel. Zeer volmoutig met een goede toets van hop in de afdronk!

Wist je dat?

Wij een echte specialist zijn in lokale bieren? Ook Baskwadder, Hopschepper, Vicus, Vals Paterke en nog vele anderen… zijn allemaal bieren uit de streek die vast in ons assortiment zitten! Wij stellen met veel plezier een biermand voor je samen

Domesticus Domesticus 3 Domesticus 2

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »