Maak afspraak
Driekoningentaart
Verhaal

Driekoningenfeest met frangipane

Fan van frangipane

Driekoningen gaat niet zonder frangipanetaart met boon. Leer bij over deze crèmevulling en krijg de spreekwoordelijke kroon.

Driekoningen, Driekoningen geef mij frangipane. Van gelijke delen amandelmeel, boter, suiker en ei lusten wij wel van!

Voor frangipane wordt er vertrokken vanuit een broyage: gelijke hoeveelheden amandelpoeder en suiker gaan in de mix. Vervolgens wordt de broyage gemengd met zachte boter en ei. Soms gaat er ook een druppeltje essence bij.

Crême de la crême

Frangipane laat geen enkele toert onberoerd. Het is een heerlijke basis voor vruchtentaart. Smeer de smeuïge amandelcrème op een krokante taartbodem, zacht-zurige abrikozenconfituur en een glazuurlaagje dabei... Zááálig!

Een boon voor frangipane

Je merkt het al: We zijn maar wat blij met deze uitvinding! Graaf Cesar Frangipani Markies zou het recept gegeven hebben als huwelijkscadeau aan Catherina de Medici. Zij gaf het culinaire cadeau op haar beurt door aan de Franse keuken.

Daar sprak men al vlug van 'Galette des roi'. Want de amandelvulling wordt ook gebruikt voor driekoningentaart.

Hier hebben wij wel een boontje voor ;)


Frangipane

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »