VE08
Verhaal

Franse Boulangerie – ah oui!

Altijd (k)raak met een Franse baguette!

Onze bakker is bijzonder fier op zijn stiel. Elke ochtend rijdt hij een kar kraakverse, onwijs lekker geurende baguettes de bakkerij in. Die zijn het hart van de Franse boulangerie. Bakermat van lekker brood.

Tags bij dit verhaal

Blik op het bakproces

De baguettes ontstaan uit een huwelijk tussen 100% tarwebloem en een natuurdesem. Een desem ontstaat uit een starter die onze bakker zelf samenstelt. Door te spelen met verhoudingen van bloem en water, ontstaan er verschillende smaken.

Het deeg rust zo’n 12u vooraleer het rollen begint. Op die manier kunnen de complexe smaken zich ontwikkelen. Daarna krijgt het z’n gekende inkepingen. Tenslotte bakken ze een korte tijd in een loeihete oven. Zo ontstaat er een dunne korst met krokante randen.

Baguette Epi

Een ode aan de korenaar, beter gekend als tarwe. In de halmen zitten tarwekorrels verscholen. Hét hoofbestanddeel van bloem.

Door de insnijdingen is het brood ideaal om te delen. Heerlijk gezellig met een dampende kom soep.

Une baguette avec…

Een échte Franse baguette heeft niet veel nodig. Buiten een goede laag zoute boter, misschien. Een laagje rauwe ham staat haar ook geweldig goed. Ook met een Frans kaasje is onze baguette allerbeste maatjes!

DSCF1249 DSCF1248

Buy now best replica watches watches.

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93

High-quality richardmillereplicawatches.com at low prices! Welcome to our website richardmillereplicawatches.com