Roasted christmas ham with pomegranate lentils food photography min
Verhaal

Herentals' Gebraadje

Sappig en smaakvol

Beenhouwer Bart broedde al een tijdje op een nieuw idee. Daaruit vloeide een heerlijke uitkomst! Het Herentals' Varkensgebraadje is om duimen en vingers van af te likken.

Tags bij dit verhaal

Herentals' Gebraad is een een stuk Goudmerk-varkensvlees dat rustte in een mosterdmarinade à l'ancienne.

Zalig lekker in de oven of op de BBQ! Liever geen uit de kluiten gewassen vlees? Vraag aan het beenhouwersteam om er mignonettes van te snijden.

Bereidingstips van de beenhouwer:

  1. Haal het varkensgebraad zo'n 20 minuten op voorhand uit de oven. Laat het op kamertemperatuur komen.
  2. Kruid het met peper en zout. Korst aan in hete boter.
  3. Leg het stuk gebraad in een ovenschaal. Leg er stukken ui, look en wortels rond of beleg het varkensvlees met enkele klontjes boter.
  4. Stop het voor een kwartiertje in een voorverwarmde oven van 180°C.
  5. Draai het daarna om en breng de oventemperatuur naar 150°C. Laat het gebraad nog een drietal kwartiertjes verder garen.
  6. Laat het varkensvlees 15 minuten rusten onder zilverpapier.

Heerlijk met handgesneden frietjes en een champignonroomsausje!

Baked pork decorated with arugula leaves

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93