Peperkoek 1
Verhaal

Je hebt een peperkoeken hartje!

Liefdes/peper koek

Liefde is... samen een hartje peperkoek kordaat maken.

Peperkoek, da’s liefde in een pepernotendop!

Het kruidige koekje is, zoals vaak, ontstaan per vergissing. Meestergast Anselme uit Dijon zat met zijn hoofd in verliefde sferen, n.v.d.r. (bij de dochter van de baas).

Door de afleiding verwerkte hij honing in plaats van boter in de kruidkoek. (Niet dat we dit erg vinden 😉)

Een (on)gepeperde relatie

Peper en peperkoek hebben niet zo’n nauwe relatie als we misschien denken. De peper verwijst vooral naar de verschillende kruiden die in de koek zitten. Kaneel in België. Koriander en andere specerijen in Nederland.

Honing is natuurlijk ook een belangrijk ingrediënt!

My honey

Naast honing, bestaat peperkoek voor 100% uit roggebloem, kaneel en 10% kantkoek. Typisch Belgisch is dat er geen boter, eieren of andere kruiden worden gebruikt, maar dus wel ‘kantkoek’.

Dit koekje van vorig deeg wordt aan het nieuwe deeg toegevoegd. Het bevordert het rijpingsproces. Vervolgens rust de deeg een week om nadien, samen met bakpoeder en het kaneel, in de oven te worden geschoven.

Wat uit de oven komt, doet ons peperkoeken hartje sneller slaan. Het jouwe ook? Geef het dan zeker aan je geliefde cadeau!

Peperkoek Peperkoek hart

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93