Kreeft
Verhaal

Kreeft eten als een pro? Dat doe je zo!

Gezellig peuzelen zonder zorgen

Kreeft: overheerlijk, maar jeetje, wat een gedoe om op te eten. Geen nood: door de tips van visboer Peter wordt kreeft eten een eitje! (mmh, kreeft met een hardgekookt eitje en cocktailsaus… Over naar het artikel!)

Tags bij dit verhaal

Het eten van kreeft kan voor hilarische taferelen zorgen, want hoe begin je eigenlijk aan zo'n beest?

We visten het voor je uit. Of beter gezegd: visspecialist Peter geeft raad.

Hard of zacht?

Indien je een leek bent in het eten van kreeft, raden we je aan om er eentje te kiezen met een zachte schaal. Deze kreeften hebben net van schaal gewisseld, en zijn makkelijker om te breken. Kreeften met een harde schaal bevatten meer vlees en zijn voller van smaak.

Van kop tot staart

Maak daar maar van staart tot kop van. Aangezien de scharen mooi zijn afgesloten, blijft het vlees binnenin lekker warm. Scheid de kreeftenstaart van de kop met een draaiende beweging. Breek de staart open en verwijder het darmkanaal: let the games begin!

Maak de scharen los met een draaiende beweging. Let erop dat je het elleboogje van de kreeft mee hebt. Kraak de scharen open met een kreeftenkraker en haal het stevige vlees eruit. Het vlees van het elleboogje kan je lospeuteren met een kreeftenvorkje.

Gezellig gepeuzel

De poten van de kreeft kan je ook oppeuzelen. Of beter gezegd: afbreken en eraan zuigen. Eens de poten verwijderd zijn, kan je aan de rest beginnen. Verwijder het maagzakje net onder de ogen van de kreeft. Ook de lever van de kreeft is eetbaar en wordt beschouwd als een echte delicatesse!

Kreeft in beeld

Het kraken van koning kreeft lijkt op papier, euh, beeld moeilijker dan het in werkelijkheid is. Daarom zochten we een YouTube video van de 'Fine dining lovers' voor je uit. Deze video toont je hoe je de kreeft volgens de etiquette eet. 2 minuutjes van oplettendheid zorgen dat je, vanaf nu, zorgeloos geniet van het summum van de schaaldieren!

Smakelijk!

Lobster 1 Ve Kerst06

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93