Friet 1
Verhaal

Listen, Frenchie... De friet is van ons

(Inter)nationale trots op de Nationale Feestdag!

Laten we het voor eens en voor altijd verduidelijken: De friet is van ons!

Tags bij dit verhaal

Laat de Amerikanen maar raaskallen over French Fries. Wij, Belgen, weten waar ze écht vandaan komen!

Een legende luidt dat er reeds in de zeventiende eeuw nabij Namen frietjes werden gebakken. Oorspronkelijk bakten de Namenaars kleine visjes in olie. Bij gebrek aan vis, frituurden ze aardappeltjes gesneden in een visvorm.

Zet je beste Bintje voor

Ta-da: nu is de friet bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De ideale aardappel om frietjes van te maken, is het Bintje. Het Bintje is een bloemige aardappel die ideaal is om te frituren.

De perfecte friet is 11 x 11 mm en wordt 2 keer gebakken. De eerste keer op 145°C, laten afkoelen en dan krokant bakken op 180°C. Bak het gele goud nooit op een te lage temperatuur: zo absorberen ze meer vet en liggen ze op de maag.

Een pooootteke met vet…

Temperaturen en voorbakken: allemaal goed en wel. Maar welk vet gebruik je voor je portie friet?

Je kan zowel frituren in dierlijk als plantaardig vet. Ossenvet of reusel garanderen een specifieke smaak en korstje.

Plantaardig vet, zoals kokos – of zonnebloemolie, hebben eerder een neutrale smaak.

Gebruik nooit extra vierge olijfolie om te frituren: bij een temperatuur hoger dan 200°C komen er namelijk kankerverwekkende stoffen vrij.

Frit tip

Aan de overkant van het water, is fish & chips dagelijkse kost. Bij Van Eccelpoel kunnen we ook al eens een visje smaken. Serveer onze kibbeling of gebakken vis eens met goudgele frietjes.

Maak het helemaal Brits door een scheutje azijn op de vis te doen!

Zalig met onze huisgemaakte tartaar…

Friet 3 Friet 2

Buy now best replica watches watches.

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93

High-quality richardmillereplicawatches.com at low prices! Welcome to our website richardmillereplicawatches.com