Antwerpen-Noord werd veroverd door, je leest het goed, chocola. We konden de daders gelukkig snel vatten in onze winkel. Want stiekem zijn we ook verzot op hun chocola.
Maak kennis met Isabelle Quirynen en Tom Geens.
De smaak van authentieke Franse (!) chocolade bracht Isabelle in vervoering. Ze ging de smaken achterna en bezocht chocolademakers en plantages, o.a. in Peru en Colombia.
In Colombia leerde Isabelle Tom kennen, en ja, daar was die coup de foudre! Of was het Coup de Chocolat? Ook Tom kreeg een boon voor kwaliteitsvolle cacaobonen… Het was gedeelde liefde, dus waarom niet samen chocolade maken?
Wist je dat: de cacaobonen volledig CO2-vrij naar hier reizen? Een zeilboot brengt de boontjes tot in Amsterdam. Een colonne fietsers haalt de grondstoffen op. Een bijzonder gegeven dat de chocola nog beter doet smaken.
Gusta (70% cacao)
Gusta is mooi blinkend. Heerlijk fris van smaak en gemaakt met maar 2 ingrediënten: cacao en een beetje suiker.
Gusta krijgt er nog twee broertjes bij: Marcel en Jerome.
Marcel (63% cacao & fleur de sel)
Marcel is heel toegankelijk met een beetje zeezout. Hem wil je ontmoeten met een witte boterham of Franse baguette.
Jerome (85% cacao)
Jerome is heel sappig met een frisse zachtheid. Ideaal om in kleine stukjes bij je koffie te verorberen.
Isabelle en Tom noemen de drie stijfkoppenchocola voor onverstijfde tongen. Of dat zo is, vragen we graag aan jou!