Exotisch fruit
Verhaal

Tropisch fruit - Ken jij jouw vruchtenvocabulaire?

Exotisch fruit

Squeeze the day the exotic way!

Maak de winter exotisch met tropisch fruit. Ken jij al onderstaande vruchten al?

Bananito

Gaan met die banaan! Bananito is een babybanaan met zeer zoete smaak. Doordat de bananito een beetje naar appel proeft, wordt ie ook appelbanaan genoemd.

Cherimaya

Cherie, oh cherie: op jou hebben we gewacht! Deze hartvormig vrucht heeft wit, romig vruchtvlees dat smaakt naar ananas en aardbeien met room. Kleurt de schil zwart, is de cherimaya rijp om te eten.

Guanabana

… Of zuurzak is een zuurzoete vrucht die stekelig is vanbuiten, maar zacht vanbinnen. Guanabana heeft een gunstig effect op je bloeddruk en wordt in de koelkast bewaard.

Guava

Een Midden-Amerikaanse peervormige vrucht waarbij het zuurzoete vruchtvlees steeds verrast. Het varieert van wit tot roze en donkerrood. Koop de guave als het vruchtvlees bij een zachte vingerdruk iets meegeeft. In de fruitschaal bewaard, blijft de guave 2 à 3 dagen goed.

Kiwano

Ki wie? Kiwano. Ook wel gehoornde meloen genoemd. Een bijnaam die de vrucht dankt aan z’n smaak: meloen, banaan en een beetje komkommer. De Kiwano komt oorspronkelijk uit de Kalahariwoestijn (Afrika). Volgens ons hoort ie thuis in fruitsalades en uit de koelkast.

Yuzu-limoen

Op ’t eerste zicht een zeer kwetsbare vrucht met veel pitten en weinig sap. Maar wat maakt het uit als het sap gewoon subliem is? Het is een complexe mix van limoen, citroen en zoete boventonen van mandarijn. De uitgesproken smaak combineert perfect met vis, schaal- en schelpdieren.

Mangistan

Mangis(ch) - tan is heerlijk friszoet. Verdeelbaar in partjes en dus eetbaar uit het vuistje. De van oorsprong Maleisische vrucht is de koningin der vruchten. Een hoogheid die je moet uitproberen! Koel de Mangastin even voor je poging. Zo krijgt ie een optimale smaak.

Tamarillo

Tamarillo de boomtomaat heeft een lichte en intense smaak. Heerlijk als basis voor gazpacho!

Pepino

Kan je niet kiezen tussen meloen of peer. Waarom kiezen als je kan gaan voor 2-in-1 ofwel pepino? Deze meloenpeer is met z’n zachte smaak en toppertje, ook in ragout! Het vindt zijn oorsprong in het Andesgebergte en was al gekend door de indianen.

En die brachten ons veel goeds. Zoals Nightwatch, weet je nog?

Cherimaya Kiwano pepino Mangosteen

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93