Maak afspraak
Verduyns huis
Verhaal

Verduijn's - Lekker van hartig tot zoet!

Kraks van koekjes

Piet Verduijn begon zo’n 80 jaar geleden met koekjes bakken. De Zeeuwse kanjers vielen in de smaak en zijn nog steeds een vaste waarde in koekjesland.

Kraks in kwaliteit, alias Piet Verduijn en (klein)zoons, maken biscuits met hart en ziel. Ze zijn hartig, zoet en doorstonden de zwaarste tijd.

Want hoe zorgvuldig Verduijn’s koekjes ook verpakt worden, ze ontkwamen niet aan naoorlogse brokstukken.

Het ultieme recept

Piet verloor alles, behalve zijn volharding. Vanuit de Zeeuwse polder, in zijn huis in de Havenstraat, ging hij op zoek naar het ultieme recept. Hij besloot dat daar drie dingen voor nodig zijn:

Wereldse ingrediënten: van kruiden uit het Verre Oosten tot kazen uit het Middellands Zeegebied.

Traditionele staalbastovens en originele wafelijzers

Uiterste alertheid: Regelmatig moeten de ovens worden bijgesteld tijdens het bakproces.

De juiste timing maakt of kraakt het befaamde ‘krakje’ van de biscuits.

Meteen verkocht

Dit trio zorgt voor een assortiment onweerstaanbare koekjes. De Bressiaanders, en wij ook, zijn verkocht. En dat sinds 1957! In dat jaar wordt hele familie Verduijn opgetrommeld om te helpen. Alles gebeurt met de hand in de Havenstraat.

Van huis tot fabriek

Tot in 1963: het huis, zeg gerust fabriek, barst uit zijn voegen. Een gigantische oven wordt in de aanbouw geplaatst en maakt het tot “koekjesfabriek” van Breskens.

De staalbandoven zorgt voor koekjes vers van de pers. Komen ze uit de oven, worden ze gekoeld op de transportband en zorgvuldig verpakt: Pakjes vol lekkernijen die iedereen lust.

Persoonlijk favorietje

Een persoonlijke favoriet van Van Eccelpoel zijn de koekjes met kaas. Heerlijk tijdens een tv-avondje met een dekentje!

PS zet op vrijdag 10 januari, je tanden in een Verduijn’s koekje, dan worden ze voor jou gedemonstreerd :)

Verduijns samenwerking Verduijns wafels

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »