Maak afspraak
Appelbollen
Verhaal

Het verhaal van Verloren Maandag

Yes! Worstenbroden en appelbollen!

De énige maandag waar we naar aftellen: Verloren Maandag!

Verloren maandag, da’s voor Van Eccelpoel eigenlijk Gewonnen maandag. Want zeg nu zelf: wie houdt er niet van een verse appelbol of krakend worstenbroodje uit de oven?

Maar waar komt deze traditie net vandaan?

Verzworen Maandag

In de achttiende eeuw vierden de gilden de eerste maandag na Driekoningen hun nieuwjaarsfeest. Door het feestgedruis, was deze maandag ‘verloren’. Of ‘verzworen’? Op deze bewuste dag las men het gildenboek voor en nieuwe leden legden hun eed af.

Vooral de herbergiers waren blij met deze maandag. De lieden trokken na de eedaflegging naar de herberg om de festiviteiten verder te zetten. De snuggere cafébazen voorzagen een zoute snack die de dorst zou aanwakkeren. Een zoute snack omhuld met bladerdeeg. Worstenbrood dus.

Katerkost

Een andere oorsprong van het gebruik bevindt zich in de Antwerpse haven. De dokwerkers mochten op verloren maandag pintjes drinken op kosten van de baas. Daarbij kregen ze een snack, gemaakt uit overschotten van de slager en bakker van nieuwjaar. Het worstenbroodje en appelbol waren geboren!

Assortiment worstenbrood en appelbollen

Onze worstenbroden zijn gevuld met ons smeuïg kwaliteitsgehakt. Onze bakkers maken bladerdeeg met échte hoeveboter. Dat zorgt voor een smaakvol en knapperig effect!

Onze verschillende soorten:

  • Enkel worstenbrood: € 2,85
  • Dubbel worstenbrood: € 4,50
  • Appelbol: € 3,00


Zin in? Plaats je bestelling voor zaterdag 11/10. Vind hier de instructies.

20200108 115326 Appelbollen

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »