Viva Veggie 6
Verhaal

Viva Veggie

Slaatjes met burgers

We dopen februari om tot vegan maand! Ons keukenteam trok afgelopen zomer naar de Vegetarische Kookstudio in Gent. Onze ploeg leerde de kneepjes van het vegetarische vak tijdens een voedzame workshop.

Tags bij dit verhaal

Op het menu: veggieburgers en verrassende slaatjes.

Wie runt de vegetarische kookstudio?

Miki Duerinck en Kristin Leybaert zijn gebeten door vegetarisch koken. Het is al meer dan dertig jaar hun passie. Ze brachten verschillende bekroonde kookboeken uit. Proeven van die gerechten kan aan hun gastentafel: Table d’Amis.

Daarnaast runt het duo ook een traiteurdienst. Daar bovenop verzorgen ze nog eens workshops: hét bewijs dat vegetarische voeding pakken energie levert.

Groene Setting

Miki verwelkomt ons keukenteam in een uiterst groene setting. “Wauw, zo wil ik elke dag wel koken”, glundert Tamara. De ploeg is meteen onder de indruk van de selectie kleurrijke groenten en geurige kruiden.

Miki vliegt er meteen in met verschillende vegetarische burgers, elk met een andere hoofdingrediënt. Het is verrassend wat als basis van een veggieburger kan dienen: van noten tot een zoete aardappel. De basis dient er eentje te zijn met een hoge verzadigingsfactor.

Miki zorgt voor een duidelijke taakverdeling en geeft een duidelijke uitleg bij ieder recept. Koken is vooral aanvoelen en proeven. Ons team ging dus meteen aan de slag met verschillende smaken, texturen en wat zeker belangrijk is in de vegetarische keuken: kruiding.

Veganaise?

Saus maakt de burger helemaal af. “Hoe kan iemand nu leven zonder een lekkere kwak mayonaise?”, vroeg onze ploeg zich af. Miki schudde algauw een veganistisch alternatief uit haar mouw: veganaise! Een volwaardig alternatief.

Na het koken werd er aan de proeftafel gezellig gegeten. De kleurrijke burgers en slaatjes waren een lust voor het oog én smaakpapillen. Een ding is zeker: de vegetarische keuken is er eentje om te ontdekken.

Begin alvast met een kijkje in onze veggietoog. Daar zijn de verschillende burgers én veganaise te verkrijgen.

Viva Veggie 5 Viva Veggie 2

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93