VE lr 3212
Verhaal

Waarom wij zweren bij desembrood...

Ontdek op steen gebakken kunst!

Onze ambachtelijke bakker creëert de meest pure broden. Hij gaat daarvoor terug naar de voorloper van gist: desem. Volgens onze meesterbakker heeft brood niet veel nodig. “Met slechts 4 ingrediënten maak je brood dat verbindt. Een goed brood heeft niet veel nodig: het is wat het is.”

Tags bij dit verhaal

Brood: kwestie van (desem)cultuur

Voor onze broden keren we naar Frankrijk. Onze buren legden de fundamenten voor een lekker, krokant brood. “Ik werk met zuiver water, 100% op steen gemalen graan en een natuurdesem.”, aldus onze bakker.

Desem, of zuurdeeg, is een voorloper van gist. Die is afkomstig van een cultuur die uit water en bloem bestaat. Wilde gisten en bacteriën aanwezig in de bloem, lucht en bakkershanden zorgen voor een spontane fermentatie.

“Uit dat proces ontstaat een starter die ik train tot een desem. De smaak en textuur van het brood kan je sturen naargelang de verhoudingen en het type bloem in het zuurdeeg.”

Water, bloem, zout en desem worden daarna op het gemak gemengd en gekneed. Daarna rust het zo’n 12 tot 24u zodat de smaken en texturen zich voldoende kunnen ontwikkelen.

Tot slot worden de broden kort, maar krachtig gebakken op hoge temperatuur. De combinatie van desem en een hete steenoven, garandeert een smakelijke, knapperige korst.

Het proberen waard

Naast een geweldig lekkere smaak, heeft desem tal van gezondheidsvoordelen. Zo is desembrood makkelijk verteerbaar en houdt het je lang verzadigd. Ook is er een betere opname van verschillende mineralen. Een zuurdesembroodje bevat veel vitamine B. Die speelt een belangrijke rol in de stofwisseling.

Te ontdekken:

CAMPAGNE

Een robuust tarwebrood met een licht complexe desemsmaak.

TRADITION

Een échte klassieker naar Franse traditie.

BLE NOIR

Gemaakt met boekweit: voor de liefhebbers!

BAGUETTE

Onovertroffen must-try met subtiele desem en krokante randjes.

Een broodje maken om te delen? Ontdek ons pull apart bread met Campagne in de hoofdrol!

Psst... Brood vergeten? Geen probleem: onze automaten worden elke morgen aangevuld met kraakvers brood!

VE01 VE127 VE20

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93