Maak afspraak
Bee 2
Verhaal

Week van de bij - Geef bijen eens een culinaire ervaring

Van 2 juni tot 9 juni is het 'Week van de Bij'. We genieten van zoveel lekkers van dit beestje: honing(snoepjes), gin, bijenpollen... Laten we de bijen eens iets lekkers teruggeven!

Tags bij dit verhaal

Bijen verwennen ons dagelijks met lekker eten. De groenten op je bord? De reep chocolade in je rugzak? De mosterd naast je worst of je dagelijkse kop koffie? Het werk van de bij!

75% van de landbouwgewassen in Europa bestaan door het harde werk van bijen.

Enkele facts & figures in bijenvlucht

  1. 1 bijenkolonie = 50.000 individuen
  2. 1 kolonie bestuift meer dan 4 miljard bloemen per jaar
  3. 500 g honing = 40.000 km bijenvlucht of 1x de aarde rond
  4. 1 bij = 250 bloemen/uur

Om deze harde werkers in de bloemen te zetten, zochten we voor hen een volwaardig menu. Want ook bijen genieten graag van lekkere kost.

Gezocht en gevonden op https://weekvandebij.be/aan-de-slag/voor-iedereen

Wat bijen willen

Hoofdgerecht

  1. Bomen met bloesemcreatie: kers, pruim, appel, peer, kastanje, wilg of linde
  2. Portie klimplanten: Vuurdoorn, botanische klimrozen, kamperfoelie of klimop
  3. Paardenbloemen, klaver en madeliefjes op een bedje van ongetemd gras
  4. Seizoensbord met bolgewassen: krokussen, sneeuwklokjes, anemonen, asters of geraniums


Achterafje

  1. Huisgemaakt bloemenmengsel (keuze uit verschillende soorten)


Selectie wijn:

  1. Nectar van de heesterstruik

Ben je geen keukenheld(in)? Kies voor een bijenhotel. Hier vinden de bijtjes een plek om uit te rusten na een lange werkdag.

Bzzt…. Probeer zeker eens de gincreatie van de bijen: Save the Queen gin.


Bee 3 Insect hotel 883096 1920

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »