Heerlijk krokant in kibbeling, of als smaakmaker in een bouillabaisse. Maar ook gedroogd weet wijting te verrassen.
Met het veelzijdige neefje van kabeljauw kan je elke kant op!
De ster van iedere papillot
Het visje is een uitstekende hoofdrolspeler in een papillot door z’n zachte structuur. Door dat laatste is ie ook perfect in een krokant jasje. Wijting koop je het best met vel, aangezien het makkelijk uit elkaar kan vallen.
Papillot like a pro
Een echte eyecatcher op tafel toveren zonder al te veel werk? Papillot = feest op je bord in een handomdraai!
- Een papillot kan je uit verschillende materialen maken: van bak- tot zilverpapier. Maar groentebladeren gaan even goed.
- Vouw de papillot niet te strak. Er moet voldoende lucht kunnen circuleren voor een correcte gaartijd.
- Breng je pakje vis op smaak met een klein geutje bouillon of witte wijn.
Wijting weetjes:
- Wijting is op z’n best tussen juli en februari.
- Het is familie van de kabeljauw: mager en licht verteerbaar dus!
- Wijting zwemt rond van Noorwegen tot Portugal. Deze wereldse wijting heeft zeker geen zittend gat, of beter gezegd, staartvin.
Meer informatie? Klik hier!