Maak afspraak
Bewaartips Kaas
Verhaal

3 tips om langer te genieten van Parmezaan (of andere kazen)

Bewaartips zonder gaten

Ben jij iemand die kaas bewaart in de koelkast? Goed. Maar niet helemaal. De spelregels van kaas bewaren, vind je hier. 🧀

Tags bij dit verhaal

Kaas bewaren in de koelkast: een goed begin. Maar op welk schap leg je deze het best? En bewaar je kaas in een doosje, of toch maar verpakt in papier?

Ons kaasteam beseft dat er zijn nog heel wat gaten, euh, vragen om in te vullen zijn. Daarom geven Stefanie en Karine je drie bewaartips voor kaas:

  1. Bewaar kaas op een koude, droge plaats. Zachtere kazen bewaar je in de groentelade van de koelkast. Harde kazen kan je gerust in de kelder bewaren, bij 11 à 12°C. Let op: leg de kaas niet bij wijnen. Deze kunnen de smaak en geur overnemen. Tenzij je jouw merlot graag met een vleugje parmezaan drinkt.
  2. Je bewaart kazen het best in papier met folie in. Op die manier kan de kaas ademen en wordt vocht geweerd. Is het papier per ongeluk in de vuilnisbak beland? Gebruik dan een velletje bakpapier.
  3. Heb je kaas gekocht om pas binnen 2 à 3 dagen op te peuzelen? Laat het dan een kwartiertje luchten. Zo kan de kaas even ‘drogen’.
Bewaartips Kaas 1

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »