Esprit de Provence
Verhaal

Bonenkruid: Zuiderse pit voor je plat

Esprit de Provence

Tijdens deze grijze dagen, hopen we toch stiekem dat Zuiderse temperaturen ook tot ons Belgenlandje raken!

We kunnen alvast een beetje helpen door de geuren en smaken van de Provence in ons midden te brengen.

Wie zich graag omringt met de Esprit de Provence, moet zeker eens kijken naar de gelijknamige kruiden. De ingeblikte, gedroogde kruiden zijn een streling voor het oog, de neus én de smaakpapillen.

Een boon voor bonenkruid

Sarriette, of bonenkruid, is een typisch kruidje uit de Provence. Het doet je graag bonen fretten, want zoals de naam al zegt, past bonenkruid uitstekend bij peulvruchten.

Het is heerlijk bij soep, een geurige ratatouille en gegrild vlees. Het geeft ook een verrassende toets aan geitenkaas!

Het is verzekerd: met bonenkruid kom je er wel. Zelfs komkommers krijgen er extra pit door.

Bonenkruid heeft een pittige smaak die aan tijm doet denken. Mijmer er niet langer over, gebruik gewoon een snufje van dit Zuiderse kruid! Kook het mee met spruitjes of andere koolsoorten. Het neemt de sterke en soms onaangename geur weg.

Bonenkruid zorgt ook voor een aangename spijsvertering. Voeg er wat van toe aan een stamppot. Het ietwat zware gerecht verteert in no time!

Wat denk je? Gaan we naar 't Zuiden?


Sarriette

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93