Start de dag met een gezellige vibe. Hier kunnen bubbels of een verse Mimosa bij helpen. Ook producten met een verhaal werken als ijsbreker. Bij een lentebrunch mogen asperges, gerookte zalm en chocola absoluut niet ontbreken.
Plankje met streken
Laat de gasten zichzelf bedienen – voorzie een mooi bord gevuld met streekproducten. Schik frikadellenkoek, vleessalade uit eigen slagerij, vers afgesneden kaas, gedroogd en vers fruit op een schotel. Werk af met eetbare bloemetjes en verse kruiden. Zo heb je een centerpiece die niet enkel in het oog springt, maar ook de smaakpapillen streelt.
Spelen met brood
Een brunch staat of valt door het brood. Voorzie verschillende soorten, smaken en texturen. Een krakende pistolet, vers brood of een smeuïge sandwich vormen de basis. Bijgestaan door verse hoeveboter kan je brunch niet meer stuk! Overschot kan je perfect verwerken in broodpudding, gewonnen brood of croque monsieurs.
Sfeertips
- Prep je tafel de avond van tevoren. Werk met elementen uit de natuur, voorzie een handvol eitjes... Hoe dichter bij het seizoen, hoe beter!
- Voorzie verse bloemetjes aan tafel.
- Speel een leuke playlist af met een knipoog naar de gasten.