De herfst leent zich perfect tot hardere, sterk afsmakende kaas.
COMTE - Frankrijk
Ideaal voor Koning der Bergkazen Comté. Deze Franse kanjer kan tot 55kg wegen. In dit 'kaasje' kruipt 500l melk. De melk komt van de plaatselijke koe: de Montbéliard.
Die graast in de Franse Jura. De kruiden en gewassen van de streek zorgen voor een intense, volle smaak met romige textuur.
GORGONZOLA DOLCE - Italië
Een kaas die zeker niet moet onderdoen ... Dolce Gorgonzola!
De blauwschimmelkaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde volle koemelk en rijpt op een bedje van stro.
Oorspronkelijk werd de Gorgonzola geproduceerd in het gelijknamige dorpje in de buurt van Milaan.
Hier rustten de koeien uit tijdens hun zware tocht van of naar de bergtoppen. De inwoners maakten gretig gebruik van hun overvloedige melk en leverden letterlijk kaas om voor te smelten.
De mooie, zachte smaak overtuigd zelfs mensen die niet zo van blauwschimmel houden. Kortom: Een zoete schone verpakt in een houten doosje.
Onze kaasmeesteressen scheppen 'm vers voor je uit!