Ghee is een Indiase vorm van geklaarde boter.
Door het langzaam verhitten van roomboter, ontstaat er vet in z’n meest pure vorm. Wat overblijft is ghee: ideaal om te bakken en braden op hoge temperatuur!
Even uitKLAREN
Ghee is geklaarde boter 2.0. Pure roomboter wordt zeer lang(zaam) verhit, tot het water verdampt en de melkbestanddelen zinken. Even zeven, et voilà: je houdt ghee over!
Smaakvol bakken
Ghee kan zeer hoge temperaturen aan. Dat wil zeggen dat je jouw ingrediënt de perfecte bakwijze kan gunnen! (of voor de kookprogrammakijkers onder ons: de cuisson). Ook heeft ghee een heerlijke, nootachtige smaak. Bovendien is ghee ideaal voor saus: door het klaren heb je immers minder kans op schifting!
Voordelen ghee
- Proteïne en lactose worden tijdens het productieproces geëlimineerd. Het maakt ghee geschikter voor mensen met een zuivelenergie.
- Ghee blijft eeuwen goed.
- Ghee is een verzorgend goedje voor de droge huid.