20190826 090610
Verhaal

Oh Em Ghee

Geklaarde boter op z'n puurst

Disclaimer: Dit is een vettig en vooral nuttig verhaal over ghee-klaarde boter.

Ghee is een Indiase vorm van geklaarde boter.

Door het langzaam verhitten van roomboter, ontstaat er vet in z’n meest pure vorm. Wat overblijft is ghee: ideaal om te bakken en braden op hoge temperatuur!

Even uitKLAREN

Ghee is geklaarde boter 2.0. Pure roomboter wordt zeer lang(zaam) verhit, tot het water verdampt en de melkbestanddelen zinken. Even zeven, et voilà: je houdt ghee over!

Smaakvol bakken

Ghee kan zeer hoge temperaturen aan. Dat wil zeggen dat je jouw ingrediënt de perfecte bakwijze kan gunnen! (of voor de kookprogrammakijkers onder ons: de cuisson). Ook heeft ghee een heerlijke, nootachtige smaak. Bovendien is ghee ideaal voor saus: door het klaren heb je immers minder kans op schifting!

Voordelen ghee

  1. Proteïne en lactose worden tijdens het productieproces geëlimineerd. Het maakt ghee geschikter voor mensen met een zuivelenergie.
  2. Ghee blijft eeuwen goed.
  3. Ghee is een verzorgend goedje voor de droge huid.
20190826 090119

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93