Tomahawk
Verhaal

Tomahawk West-Vlaams Rood

Smakelijke strijdbijl

Showbeest om ‘u’ tegen te zeggen... Onze beenhouwers voorzien een indrukwekkend stuk vlees met uitstraling. De Tomahawk is een ribeye met een langer been. Grill het low en slow voor de perfect serve!

Meat The Flintstones

Tomahawk, ook wel bekend als Cowboy of Flintstone steak, komt uit de dikke en de fijne rib van het West-Vlaams rode ribstuk. De Tomahawk is eigenlijk een ribeye met een langer stuk bot. Het is vetdooraderd en dus botermals... Geniet van een intense smaak. Dit stukje karakter heeft enkel een vleugje peper en zout nodig!

Showcooking = slowcooking

Low en slow... Zo komt de Tomahawk het best tot z’n recht. Laat de steak een uurtje op kamertemperatuur komen. Kruid het erna met zout. We geven deze Flintstone na het bakken een draai van de pepermolen.

Bij dit stuk vlees zweren we bij de ‘reverse sear-methode'. Dat wil zeggen dat eerst de kerntemperatuur op 50°C wordt gebracht. Dat kan door het vlees te garen op indirecte hitte - 150°C - in de oven of op de BBQ.

Daarna korst je het vlees aan op een hogere temperatuur. Gun de Tomahawk na het bakken de rust die het verdient. Laat het een kwartiertje bekomen onder een dekentje van aluminiumpapier.

Haal het bot eraf, trancheer volgens de regels van de kunst en... Genieten maar!

Van Eccelpoel116 Pexels malidate van 769289

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93