Superieur stuk
Varkenshaasje is steeds een beetje feest op het bord. Het is een fijn stukje vlees dat bovendien erg mager en mals is. Rosé gebakken is ‘ie the way to go. Met een kerntemperatuur van 65°C zit je altijd goed.
Volg de verschillende stappen voor een perfecte bakwijze:
- Haal het varkenshaasje zo’n half uur op voorhand uit de koelkast. Dep het droog. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
- Gebruik een pan met een dikke bodem. Aangepast aan de grootte van het stuk vlees. Smelt een klont boter op een gematigd vuurtje.
- Bruist de boter? Tijd om het varkenshaasje te bakken! Korst het aan. Zo kunnen de sappen niet ontsnappen. Roteer het stuk vlees regelmatig.
- Laat nog een dik kwartier bakken op een zacht vuurtje. Plaats een deksel op de pan. Zo blijft jouw varkenshaasje lekker sappig.
- Is ‘ie gaar? Check met een kernthermometer of de temperatuur 65°C bedraagt.
- Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten.
- Serveren maar!