Asperges
Recept

Aspergesalade met verjusdressing

Zin in deze koningin van het seizoen? Vanaf woensdag verwelkomen we lekkers van De Pleynhoeve! De asperges liggen te blinken in de koeling en we kunnen haast niet wachten om lekkere recepten op je af te vuren.

Tags bij dit recept

Dit recept met Verjus, bijvoorbeeld. Verjus is een sapje gemaakt van onrijpe druiven. Een prima zuurtje om jouw gerechten een extra punch te geven.

Wat blijkt: verjus gaat prima samen met asperges.

Asperges Flamande met een twist

Wat heb je nodig:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 hardgekookt ei
  • 500g asperges
  • 3 eetlepels verjus
  • Zout en peper


Hoe maak je het?

  1. Schil de asperges en ontdoe ze van het achterste, houterige deel. Het kopje hoef je niet te schillen.
  2. Kook de asperges 3 à 4 minuten in water met voldoende zout. Laat ze daarna met het deksel op de pot een kwartiertje rusten.
  3. Kook het ei gedurende 8 minuten.
  4. Neem een kom. Pel het ei en prak het fijn.
  5. Meng het ei, de verjus en olijfolie.
  6. Snij de asperges in stukjes en en meng onder het eimengsel. Geef er nog een draai aan met de peper – en zoutmolen: smakelijk!
Asparagus table potato gedeckter table

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93