Dit recept met Verjus, bijvoorbeeld. Verjus is een sapje gemaakt van onrijpe druiven. Een prima zuurtje om jouw gerechten een extra punch te geven.
Wat blijkt: verjus gaat prima samen met asperges.
Asperges Flamande met een twist
Wat heb je nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 hardgekookt ei
- 500g asperges
- 3 eetlepels verjus
- Zout en peper
Hoe maak je het?
- Schil de asperges en ontdoe ze van het achterste, houterige deel. Het kopje hoef je niet te schillen.
- Kook de asperges 3 à 4 minuten in water met voldoende zout. Laat ze daarna met het deksel op de pot een kwartiertje rusten.
- Kook het ei gedurende 8 minuten.
- Neem een kom. Pel het ei en prak het fijn.
- Meng het ei, de verjus en olijfolie.
- Snij de asperges in stukjes en en meng onder het eimengsel. Geef er nog een draai aan met de peper – en zoutmolen: smakelijk!