Een perfecte gegaarde, sappige kip. Wie droomt daar nu niet van?
Perfect nazomeren doe je met een simpele braadkip.
Wat heb je nodig?
- Braadkip
- 3 eetlepels olijfolie
- Handje Provençaalse kruiden
- Teentje look
- Halfgevuld blikje bier
Hoe maak je het?
- Pers het teentje look in de olijfolie. Meng de olie met de Provençaalse kruiden.
- Laat de kip op kamertemperatuur komen. Smeer royaal in met de kruidenrub.
- Steek het halve blikje bier in de opening van de kip. Sorry, we kunnen het niet anders zeggen...
- Zet de kip op het indirect vuur van de BBQ. Sluit het deksel en laat een uurtje garen.
- Controleer na een uur of de kip een kerntemperatuur heeft van 85°C. De temperatuur meet je het best aan de bil. Zorg ervoor dat de thermometer het bot niet raakt. Geen vleesthermometer bij de hand? Maak een klein sneetje in de bil en controleer of de sappen helder zijn. Helder? Aan tafel!
Maak je Indian Summer compleet: serveer er een tatanka bij!