Maak afspraak
VE BBQ87
Recept

Beurre Blanc met Tin bier

Het bouwverlof is ingezet: daar hoort een pintje bij! Of… Verwerk dat pintje eens in een heerlijk botersausje. Zalig met een verse moot vis!

Witte wijn speelt een belangrijke rol in beurre blanc-saus. Geïnspireerd door tv-kok Jeroen Meus, gingen we aan de slag met ons eigen witbiertje: Tin!

Naar aanleiding van ons zeventigjarig bestaan, brouwden we samen met Brouwerij Weldebrouck deze zachte (t)rots.

Hoewel het een zacht witbiertje is, geeft het gegarandeerd Kempense pit aan je saus!

Ingrediënten – 4 personen

  • Sjalot
  • Tin bier
  • Sap van één citroen
  • Enkele lepels visfond
  • 150g koude boter
  • 1 scheutje kookroom


Hoe maak je de saus?

  1. Snij 1 sjalot heel fijn.
  2. Zet een kleine kookpot op een zacht vuur. Giet er een bodempje Tin bier in, samen met de stukjes sjalot, een scheutje citroensap en eventueel wat verse visfond. Laat het bier kort inkoken zodat de alcohol verdampt.
  3. Snij koelkastkoude boter in blokjes. Reken zo’n 150g voor 4 personen.
  4. Voeg een scheutje room toe aan de kookpot en laat de saus goed inkoken. Behoud zo’n 1/3 van het volume.
  5. Giet de ingekookte saus door een zeef zodat de stukjes sjalot eruit verdwijnen. Gooi niets weg. Je kan de ui bijvoorbeeld toevoegen aan een pot met prei.
  6. Roer met een garde door de gezeefde saus. Voeg er stuk voor stuk de koude klontjes boter aan toe. Zorg ervoor dat de boter op een zacht vuur in de saus smelt. Anders bestaat de kans dat je harde werk schift.
  7. Kruid de beurre blanc naar smaak met peper van de molen en een snufje zout.

Tip: Laat de saus nog enkele minuten prutellen op zo’n 60°C als ie nog te vloeibaar is.

38135304 2121299641475889 5974618753655111680 o Beurre Blanc 1

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »