Een van onze vaste klanten, Freddy, weet een wel heel lekker gerecht met rode poon te maken. Het is een veelzijdige vis met stevig visvlees en een diepe smaak.
Wat heb je hiervoor nodig?
- 4 rode poonfilets
- 200 gr wortel in brunoise gesneden
- 200 gr prei in brunoise gesneden
- 200 gr selder in brunoise gesneden
- 350 gr room (Hollebeekhoeve)
- Mosterd (naar eigen smaak)
Hoe maak je het?
- De groentjes (wortel, prei, selder) in fijne brunoise snijden en beetgaar stomen.
- Groentjes in een pot doen, room toevoegen en laten inkoken naar gewenste dikte. Op het laatste moment, net voor opdienen mosterd toevoegen (naar smaak) en afkruiden met peper en zout.
- Rode poon bakken op vel kant eerst.
- Groentjes verdelen over de borden (warme) en de rode poon filet erboven op leggen.
- Serveren met aardappelpuree of pomme duchesse
Tip: In het aspergeseizoen kan je onder de fijne groentjes nog 2 of 3 asperges leggen.
Smakelijk!