Shhhh....there's vodka in here!
Linvin' la vida vodka met een heerlijke, in no time klaargemaakte pasta met scampi en vodkasaus! Geïnspireerd op Libelle Lekker, maar met een Van Eccelpoel uitvoering en vodka uit eigen huis.
Wat heb je nodig? (4 per.)
- 500 g scampi's
- 100 g garnalen
- 2 teentjes gensipperde look
- 1 el tomatenpuree
- Olijfolie
- Pasta Liguria Trenette
- Rucola
- 1 gesnipperde sjalot
- 1 borrelglaasje vodka
- 500 ml visfond
- 1 grote courgette
- 100 g chorizo in plakjes
- Cayennepeper
- Peper en zout
Hoe maak je het?
- Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Snij de courgette in partjes.
- Gooi de scampi schalen niet weg! Stoof de schalen samen met het sjalotje en de look in olijfolie.
- Blus met vodka en laat verdampen.
- Voeg de tomatenpuree toe. Eventjes mee laten bakken vooraleer je de visfond eraan toevoegd. Giet de visfond erbij en kook voor de helft in.
- Zeef de saus. Doe de scampi's erbij en laat 5 minuutjes zacht garen.
- Schep de partjes courgette eronder en kruid met peper, zout en wat cayennepeper.
- Schep de pasta onder de saus en werk af met rucola, chorizo en een handvol garnaaltjes.
Smakelijk!