VE132
Recept

Borrel BBQ - Deelbrood

Het gezelligste broodje op tafel

Ohhh.... Een warm, knapperig plukbroodje met smeltende kaas, kruidenboter en ontbijtspek. Haast te lekker om te delen.

’n Lekker gevuld broodje om te delen: ideaal op een brunch!

Je kan zowel ons artisanaal als – Campagnebrood gebruiken. Maak het nog beter met een schoteltje aïoli erbij.

Wat heb je nodig?

  1. Campagnebrood of artisanaal stokbrood
  2. 100g huisgemaakte kruidenboter
  3. 250g gemalen kaas, wij raden onze huismélange aan
  4. 2 doosjes zongedroogde tomaten
  5. 150g plakjes ontbijtspek
  6. Aluminiumfolie
  7. Olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Maak inkepingen in het brood met een gekarteld broodmes. Snij het stokbrood overlangs en het Campagnebrood in carré. Zorg ervoor dat elk vierkantje ongeveer 2 cm is. Let op: snij het niet helemaal door!
  2. Smelt ondertussen de kruidenboter. Wedden dat je publiek mee smelt?
  3. Strijk met een kwastje de kruidenboter in de inkepingen.
  4. Vul de inkepingen met de gemalen kaas, gedroogde tomaten en plakjes ontbijtspek.
  5. Leg het brood op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie. Bedek het brood met nog een laag folie.
  6. Bak het brood zo’n kwartiertje af in een voorverwarmde oven van 180°C. Of gooi het twintigtal minuten op de bbq, met het deksel erop.
  7. Verwijder de bovenste laag aluminiumfolie en bak het nog zo’n 10 minuutjes af zodat het een mooie, gouden korst krijgt.
  8. Serveer met aïoli-dip! Plezier verzekerd!

TIP: Breekbrood kan je verzorgen met allerlei toppings! Laat ons jouw favorieten weten!

Plukbrood min

PERSOONLIJKE BEGELEIDING
DOOR ÉÉN VAN ONZE EXPERTEN?

Wil je graag beroep doen op onze kennis en expertise?
Maak dan snel een afspraak met één van onze experten,
en krijg een persoonlijke begeleiding!

Maak een afspraak »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93