’n Lekker gevuld broodje om te delen: ideaal op een brunch!
Je kan zowel ons artisanaal als – Campagnebrood gebruiken. Maak het nog beter met een schoteltje aïoli erbij.
Wat heb je nodig?
- Campagnebrood of artisanaal stokbrood
- 100g huisgemaakte kruidenboter
- 250g gemalen kaas, wij raden onze huismélange aan
- 2 doosjes zongedroogde tomaten
- 150g plakjes ontbijtspek
- Aluminiumfolie
- Olijfolie
Hoe maak je het?
- Maak inkepingen in het brood met een gekarteld broodmes. Snij het stokbrood overlangs en het Campagnebrood in carré. Zorg ervoor dat elk vierkantje ongeveer 2 cm is. Let op: snij het niet helemaal door!
- Smelt ondertussen de kruidenboter. Wedden dat je publiek mee smelt?
- Strijk met een kwastje de kruidenboter in de inkepingen.
- Vul de inkepingen met de gemalen kaas, gedroogde tomaten en plakjes ontbijtspek.
- Leg het brood op een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie. Bedek het brood met nog een laag folie.
- Bak het brood zo’n kwartiertje af in een voorverwarmde oven van 180°C. Of gooi het twintigtal minuten op de bbq, met het deksel erop.
- Verwijder de bovenste laag aluminiumfolie en bak het nog zo’n 10 minuutjes af zodat het een mooie, gouden korst krijgt.
- Serveer met aïoli-dip! Plezier verzekerd!
TIP: Breekbrood kan je verzorgen met allerlei toppings! Laat ons jouw favorieten weten!