Burger Met Zoete Aardappel Pindanootjes
Recept

Burger met Zoete Aardappel & Pindanootjes

Een vegetarische topper

Een burger met een zoete twist die bewijst dat vegetarisch meer dan lekker is. Naar een recept van de Vegetarische kookstudio, waar Van Eccelpoel werd ondergedompeld in de veggie & vegan keuken.

Tags bij dit recept

Heb je vandaag zin in vegan? Dan biedt deze vegetarische topper je toespijs!

Wat heb je nodig?

  • 250g zoete aardappel
  • 200g pindanootjes
  • 100g gemalen kokos
  • 100g bloem
  • 80g gekonfijte gember
  • 2 el citroensap
  • 2 el komijnzaad
  • Zout


Hoe maak je het?

  • Schik en rasp de zoete aardappel.
  • Maal 150g pindanoten samen met de geraspte zoete aardappel.
  • Hak de overige pindanoten.
  • Snij de gember in stukjes.
  • Vermeng de zoete aardappel met pinda's, kokos, bloem, gember, komijnzaad en citroensap. Breng op smaak met zout en kneed het geheel tot een kleverig mengsel.
  • Vorm burgers en frituur ze goudbruin in kokosolie.


Heerlijk met een slaatje van basmatirijst, mango en limoen!

Dsc 1350

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93