VE BBQ198
Recept

Verse Bresse-Kip

Poule de Bresse of Bressekip is, zoals de naam al verklapt, een kippenras afkomstig uit Bresse in Frankrijk. Deze kippen zijn niet alleen zeer mals en smaakvol. Met hun blauwe poten, helderwitte veren en een koraalrode kam vertegenwoordigen ze met stijl de nationale trots.

Tags bij dit recept

Een gerecht dat je kiplekker doet voelen!

Ingrediënten

  • 1 verse Bresse-kip
  • 1 wortel
  • 2 sjalotten
  • 3 (on)gepelde lookteentjes
  • 15 g kippenbouillonpasta van Van Eccelpoel
  • 1 glas witte wijn
  • 400 ml room
  • zwarte peper
  • zout


Hoe maak je het?

  1. De kip in kleine stukken aanbakken in boter. Nadien op een lager vuur zetten.
  2. Sjalotten, wortel en de (on)gepelde tenen look in stukken toevoegen en 6 minuten laten meebakken.
  3. Voeg de witte wijn toe, zwarte peper, kippenbouillon en zout naar smaak.
  4. 10 minuten op een matig vuur laten inkoken.
  5. Voeg de room toe en laat op een klein vuurtje gedurende 1,5 uur pruttelen met het deksel gedeeltelijk op de pot. Indien je een ander soort kip gebruikt, mag het een half uurtje eerder van het vuur.
  6. Wens je geen room te gebruiken, gebruik dan iets meer kippenbouillon.


Smakelijk!

Ve375

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93