Een hete zomer gevangen in een bloedrode karaf. Sangria komt namelijk van 'sangre', wat in het Spaans 'bloed' betekent. Wat uiteraard wijst op de kleur.
In Spanje blijft het niet bij één glaasje sangria. Het verfrissende, fruitige drankje bestel je per karaf...
Hoe je sangria maakt, is eigenlijk poepsimpel!
Wat heb je nodig?
- Bidonnetje Lolailo
- Geutje cava van Mas Copa
- 2 sinaasappels
- 1 citroen
- 2 perziken
- Ijsblokjes
Hoe maak je het?
- Giet de sangria in een karaf.
- Was de sinaasappels, citroen en perziken. Snij de citrusvruchten in ringen. Snij de perziken in stukjes.
- Doe de stukken fruit bij de sangria. Zet 2 uur afgedekt in de koelkast.
- Giet voor het serveren cava naar believen bij de sangria. Serveer met een houten lepel om het fruit om te roeren.