Onze buren van over het water eten gebakken vis steevast met dikke frieten én mushy peas. Dat laatste is bijzonder smaakvol en makkelijk om te maken.
Voor mushy peas zijn er tal van bereidingen. Wij gaan voor een simpel recept geïnspireerd op dat van Britse Naked Chef Jamie Oliver.
De gebakken vis en huisbereide tartaar kan je alvast in onze vistoog terugvinden.
Dus… wat heb je nodig voor de frieten en mushy peas?
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 kg bloemige aardappelen
- 400g diepvrieserwtjes
- Klontje boter
- Munt, voor de liefhebbers
- Citroen
- Peper
- Zout
- 4 moten gebakken vis
- Tartaar van het huis, naar believen
Hoe maak je het?
- Schil de aardappelen en snij ze in dikke frieten.
- Kook de diepvrieserwtjes gedurende 3 à 4 minuten gaar in gezouten water.
- Doe ze daarna in de blender met boter, fijngehakte munt, een kneepje citroen, peper en zout. Blend naar believen.
- Blancheer de frietjes 4 à 5 minuten in gezouten, kokend water. Spoel ze af met koud water en droog de aardappelen met een keukenhanddoek.
- Warm de vis op in de oven op 180°C. Na 10 minuten is de vis krokant gebakken.
- Frituur de chips op 180°C tot ze goudgeel en krokant zijn.
- Serveer de vis met de frietjes, mushy peas en tartaar!
Dit gerechtje op en top Brits maken? Maak het geheel af met een dash of malt vinegar!