VE BBQ158
Recept

Kroonjuweel van de BBQ

de lamskroon op het werk

Met een lamskroontje doe je ons altijd watertanden. We vinden het namelijk ‘de kroon op het werk’, of beter gezegd: BBQ. Met dit smaakvolle stukje vlees gaan we steeds secuur te werk. Onze beenhouwer schotelt je graag een mals stukje lamsrack voor, ontvliest én schoongemaakt.

Tags bij dit recept

Spice, Spice, baby...

Lamsvlees gaat uitstekend samen met verschillende kruiden. Het is opperbeste maatjes met een teentje look, rozemarijn, tijm en munt! Marineer je lamsvlees minstens een uurtje voor het meest smaakvolle resultaat.

The real deal

Gebruik een kernthermometer voor de perfecte bereiding. Gebruik lamsvlees op kamertemperatuur voor een perfecte bereiding.

Verdeel je BBQ in een hete en minder hete zone. De loeihete zone, zo’n 200°C, dient om het lamsvlees aan te schroeien. Op de ‘frissere’ kant van de grill komt het vlees tot de juiste kerntemperatuur.

Korst het lamskroontje gedurende 1,5 minuut per kant aan op de hete zone. Laat het daarna op de andere kant tot een temperatuur van ongeveer 53°C komen.

Temperatuur bereikt? Geef het een jasje van aluminiumfolie en laat je kroontje 10 minuten rusten. Het perfecte lamskroontje heeft een kerntemperatuur van 55-58°C.

Wijntip van de sommelier

Smaakvol vlees vraagt om krachtige, soepele wijnen. Ga voor merlot, syrah of malbec en je grillfeest kan niet meer stuk!


VE BBQ150

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93