Chimichurri sauce argentine green parsley basil sauce chimichurri barbecue asado glass jar
Recept

CHIMICHURRI

Een Argentijnse schone

Een kruidige dip, perfect bij je steak. Pittig of mild, van beide versies worden wij wild. Oké, vergeef ons het rijmpje. Maar dit is een must-try bij de BBQ!

Tags bij dit recept

Hoofdrolspelers – verse kruiden, olijfolie en rodewijnazijn. Een simpele smaakbom.

Wat heb je nodig?

  • Sjalotje
  • Peterselie
  • Bladpeterselie
  • Verse oregano
  • Basilicum
  • Teentje look
  • Rode peper – zonder zaadlijsten
  • Geutje rodewijnazijn
  • Geutje olijfolie
  • Zeezout


Hoe maak je het?

  • Verwijder de steeltjes van de kruiden. Hak ze fijn, samen met de look en rode peper.
  • Meng de kruiden onder olijfolie. Werk af met rodewijnazijn en een snuifje zeezout.

  • Heb je liever een fijnere chimichurri? Mix alles even met de staafmixer.
Sliced grilled barbecue beef steak with green chimichurri sauce wooden background

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93