JOEP SOCCA
Recept

Laat je van je Socca blazen!

Kunstwerkje met kikkererwtenmeel

Hé, ken je Joep's kikkererwtenmeel al? Dit glutenvrij, natuurlijk én biologisch meel bestaat alleen uit gemalen kikkererwten. Een enorm veelzijdig product dat kan dienen als bindmiddel, eivervanger of meel! Wij lieten ons alvast van onze sokken blazen door deze heerlijk simpele socca.

Tags bij dit recept

Simpel genieten: daar houden we bij Van Eccelpoel van. Joep's BIO Kikkererwtenmeel kan hier prima bij helpen. Gemalen kikkererwten smaken wat bitter als ze rauw zijn. Het bittertje verdwijnt bij verhitting.

Glutenvrij meel heeft een uitstekende bindkracht, wat ie uitstekend maakt in sausen. Ook als eivervanger doet hij het prima.

Wij maken er het liefst socca mee! Een hartige pannenkoek die vooral in Frankrijk of Noord-Italië gegeten wordt. Heerlijk te combineren met verschillende toppings.

Wat heb je nodig?

  1. 200g kikkererwtenmeel
  2. 400ml water
  3. Snuifje zout
  4. Provençaalse kruiden
  5. Geutje olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Meng de ingrediënten in een mengkom.
  2. Laat het mengsel zeker een half uurtje rusten.
  3. Verhit een pan met een geutje olijfolie.
  4. Pan heet? Bakken maar!
  5. Serveer direct met frisse toppings zoals bijvoorbeeld: kerstomaatjes, basilicum en mozzarella.

2155 min

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93