Simpel genieten: daar houden we bij Van Eccelpoel van. Joep's BIO Kikkererwtenmeel kan hier prima bij helpen. Gemalen kikkererwten smaken wat bitter als ze rauw zijn. Het bittertje verdwijnt bij verhitting.
Glutenvrij meel heeft een uitstekende bindkracht, wat ie uitstekend maakt in sausen. Ook als eivervanger doet hij het prima.
Wij maken er het liefst socca mee! Een hartige pannenkoek die vooral in Frankrijk of Noord-Italië gegeten wordt. Heerlijk te combineren met verschillende toppings.
Wat heb je nodig?
- 200g kikkererwtenmeel
- 400ml water
- Snuifje zout
- Provençaalse kruiden
- Geutje olijfolie
Hoe maak je het?
- Meng de ingrediënten in een mengkom.
- Laat het mengsel zeker een half uurtje rusten.
- Verhit een pan met een geutje olijfolie.
- Pan heet? Bakken maar!
- Serveer direct met frisse toppings zoals bijvoorbeeld: kerstomaatjes, basilicum en mozzarella.