Mosselen 1
Recept

Zeeuwse mosselen met een Thais kantje

Genieten met schelpen

Fan van pikant? Deze mosselen weten er weg mee!

Onze versie is bijlange niet zo pikant als in Thailand. (we willen geen brandende smaakpapillen veroorzaken)

Fan van pikant? Voeg extra chilipepers of currypasta toe!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen

  1. 2 kg mosselen
  2. Zakje wokgroenten – 500g
  3. 2 takjes citroengras
  4. Blikje kokosmelk – 165 ml
  5. 3 koffielepels rode currypasta
  6. 2 eetlepels chilisaus
  7. 1 eetlepel vissaus
  8. 1 cm gember
  9. 3 teentjes look
  10. 2 rode uien
  11. Arachideolie
  12. Limoen
  13. Peper
  14. Artisanaal stokbrood


Hoe maak je het?

  1. Pel en snipper de teentjes look en rode ui.
  2. Schil en snij de gember in blokjes.
  3. Fruit alles aan in de hete arachideolie.
  4. Voeg de mosselen toe en laat pruttelen.
  5. Kneus de citroengrasstengels en voeg toe aan de mosselen. Laat meestoven.
  6. Doe het zakje wokgroenten in de mosselpan. Kruid met een beetje peper.
  7. Meng ondertussen de rode currypasta, kokosmelk, vis – en chilisaus in een kommetje.
  8. Begint de mosselpot te shaken? Even opschudden. Als de pot nog eens begint te pruttelen zijn de mosselen klaar.
  9. Werk af met limoen. Serveer met brood!


Smakelijk!

Mosselen Thai Mussels

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93