Onze versie is bijlange niet zo pikant als in Thailand. (we willen geen brandende smaakpapillen veroorzaken)
Fan van pikant? Voeg extra chilipepers of currypasta toe!
Wat heb je nodig? Voor 2 personen
- 2 kg mosselen
- Zakje wokgroenten – 500g
- 2 takjes citroengras
- Blikje kokosmelk – 165 ml
- 3 koffielepels rode currypasta
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 eetlepel vissaus
- 1 cm gember
- 3 teentjes look
- 2 rode uien
- Arachideolie
- Limoen
- Peper
- Artisanaal stokbrood
Hoe maak je het?
- Pel en snipper de teentjes look en rode ui.
- Schil en snij de gember in blokjes.
- Fruit alles aan in de hete arachideolie.
- Voeg de mosselen toe en laat pruttelen.
- Kneus de citroengrasstengels en voeg toe aan de mosselen. Laat meestoven.
- Doe het zakje wokgroenten in de mosselpan. Kruid met een beetje peper.
- Meng ondertussen de rode currypasta, kokosmelk, vis – en chilisaus in een kommetje.
- Begint de mosselpot te shaken? Even opschudden. Als de pot nog eens begint te pruttelen zijn de mosselen klaar.
- Werk af met limoen. Serveer met brood!
Smakelijk!