Italian piadina chef39s hands with roast beef wild garlic sundried tomatoes pesto mozzarella bechamel sauce
Recept

Piadina met mortadella, pistachenootjes en mozzarella

De piadina is een op en top Italiaanse wrap. Een frisse lunch of lekkere snack tussendoor. Je kan het gegrild of gewoon zo verorberen! Wij vinden 'm bijzonder lekker gevuld met flinterdunne sneetjes mortadella.

Tags bij dit recept

Wat heb je nodig?

Voor 4 piadina’s

  1. 250g bloem
  2. Halve theelepel zout
  3. Een kwart theelepel baksoda
  4. 50ml olijfolie
  5. 120ml melk of water


Vulling piadina:

  1. Schijfjes mortadella - naar smaak
  2. Handje pistachenootjes
  3. Bolletje mozarella
  4. Verse tomaten
  5. Rucola
  6. Peper en zout


Hoe maak je het?

  1. Meng in een kom de droge ingrediënten van de piadina door elkaar.
  2. Voeg in een fijn straaltje de olijfolie en melk of water toe. Roer door elkaar met een vork.
  3. Kneed het deeg met de handen. Doe wat bloem op het keukenblad en rol het deeg tot een stevige bal.
  4. Laat de deegbal 20 minuten rusten.
  5. Verdeel het deeg in 4 balletjes. Rol ze uit tot schijven van 20cm.
  6. Bak het deeg in een hete pan met olijfolie.
  7. Beleg de helft van de piadina met schijfjes mozzarella, rucola, mortadella, en verse tomaten. Werk af met gehakte pistachenootjes, een beetje zout en een draai van de pepermolen.
  8. Vouw toe en aanvallen!
VE239 Traditional italian piadina with ham cheese tomato salad

ADVIES OP MAAT NODIG?

Onze specialisten staan voor je klaar.

Contacteer ons! »
Maak afspraak T +32 (0)14 21 26 93