Wat heb je nodig?
Voor 4 piadina’s
- 250g bloem
- Halve theelepel zout
- Een kwart theelepel baksoda
- 50ml olijfolie
- 120ml melk of water
Vulling piadina:
- Schijfjes mortadella - naar smaak
- Handje pistachenootjes
- Bolletje mozarella
- Verse tomaten
- Rucola
- Peper en zout
Hoe maak je het?
- Meng in een kom de droge ingrediënten van de piadina door elkaar.
- Voeg in een fijn straaltje de olijfolie en melk of water toe. Roer door elkaar met een vork.
- Kneed het deeg met de handen. Doe wat bloem op het keukenblad en rol het deeg tot een stevige bal.
- Laat de deegbal 20 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 4 balletjes. Rol ze uit tot schijven van 20cm.
- Bak het deeg in een hete pan met olijfolie.
- Beleg de helft van de piadina met schijfjes mozzarella, rucola, mortadella, en verse tomaten. Werk af met gehakte pistachenootjes, een beetje zout en een draai van de pepermolen.
- Vouw toe en aanvallen!