Piri-piri is één van de belangrijkste ingrediënten in de Portugese keuken. In Swahili beter gekend als ‘rode duivel’. En ja, het kruid is net zo straf als onze Rode Duivels!
Piri-Piri is straffer dan de gemiddelde Cayenne- of tabascopeper!
Naast Piri-Piri speelt, jawel, de clementine de hoofdrol in deze marinade. De clementine is, net als Piri-Piri, goed voor je immuunsysteem. Beide wapenen je tegen de winterprik.
Wat heb je nodig voor de marinade?
- Sap van 1 clementine
- 2 el olijfolie
- 150g kaasblokjes
- 2 kl Santa Maria Piri Piri
Hoe maak je de marinade?
Meng in een kommetje de Piri Piri met olijfolie en het sap van een clementine. Voeg hieraan de kaasblokjes toe.
Prikkertjes erin, klaar om te serveren!
Geniet van duivelse kaasblokjes met een zacht hartje!